Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober 2018 staat Rotterdam in het teken van ChambeR, het nieuwe internationale kamermuziekfestival van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De intimiteit van muziek in een kleine bezetting, gecombineerd met de grote architectonische rijkdom van de stad, dat is ChambeR! Ontmoet de musici van het orkest in de Arminiuskerk, in de Halvemaanpassage van het Timmerhuis, het Schielandshuis of op de 31ste verdieping van De Rotterdam.

Live muziek vanaf de hoogst gelegen concertzaal van de stad.

Tijdens het driedaagse festival verlaten de musici van het RPhO hun thuisbasis in de Doelen en zoeken zij op een unieke manier de verbinding met de stad Rotterdam en haar bewoners. Zo is de Arminiuskerk met zijn heldere akoestiek en intieme sfeer de ideale plek voor kamermuziek in de ruimste zin. Hier hoor je onder andere de muziek van Mozart en Schubert onder leiding van Roman Spitzer (altviolist). In het Timmerhuis, waar het atrium voor een weekend lang het podium is van stadsmuzikanten, speelt onder andere Laurens Otto (hoornist) met andere blazers van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en pianist Ana Sánchez Donate. Het Schielandshuis was vroeger het stadspaleis waar Napoleon en Tsaar Alexander I logeerden. Tijdens ChambeR is hier het koffieconcert op zondagochtend met muziek van Haydn, Mozart en Beethoven onder leiding van David Fernandez Alonso (hoornist). Helemaal uniek is de tijdelijk hoogstgelegen concertzaal van de stad, honderd meter boven straatniveau op de 31ste verdieping van De Rotterdam. Om 7 uur ’s ochtends bij een net opgekomen zon wordt er live gespeeld onder leiding van Andre Heuvelman (trompettist) en is er yoga en ontbijt. Ook aan de kinderen wordt gedacht. In het Timmerhuis is er zondagochtend een kindervoorstelling Droevigeluidje.

Ontmoet de musici

Het kleinschalige karakter van het festival brengt de muziek en de musici dicht bij elkaar. Musici krijgen de vrijheid en het vertrouwen om hun eigen verhaal met muziek te laten horen aan de stad. Andre Heuvelman, creative director ChambeR vertelt: “Waar musici in grote orkesten vaak anoniem zijn, ontmoet de bezoeker van ChambeR de persoon achter het instrument van dichtbij.”

Spectaculaire opening

ChambeR wordt op vrijdag 19 oktober feestelijk geopend met maar liefst veertien musici en vier topsolisten. In het Timmerhuis zoekt het energieke ensemble Banda, een kleine variant van het RPhO, de grenzen van de kamermuziek op een feestelijke manier op. Zondagavond sluit Hadewijch Hofland (violiste) met onder andere Jazztrompettist Eric Vloeimans het festival af.

ChambeR music fest Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Sena performers, Rotterdam Festivals, Zabawas, Stichting Bevordering van Volkskracht, Pianissimo, Van den Berch van Heemstede Stichting, Aerarium Sanctius. De kaartverkoop voor ChambeR is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.chamber.nl en via telefoonnummer T. (010) 217 17 07.

keyboard_arrow_up